Yaaaahooooooooo!!

27 04 2006

Kétségtelen, imádom nézni a harcot: Google vs Yahoo! vs MSN vs eBAY vs Amazon vs kit tudja, hogy még ki.

A .com lufi nyertesei, illetve óriásai egymást gyilkolásszák, hogy mégis ki a jobb, ki tud több szolgáltatást adni, amiket a customerek (mi) nagyon fogunk szeretni: )

A lényeg a lényeg, mivel a Gúglinak tényleg beindult a szekér (és ezt nem csak azért mondom, mert kezdem a fontosabb emailjeimet gmail-re irányítani, vagy mert a gCal többet van nyitva, mint az Outlook, hanem azért is, mert a Gúgli megint $400 fölött van részvényenként, és ez kúrvasokpénz), ezért a Yahoo!-nak aztán tényleg tennie kellett már valamit. Ugyan újítja a mail-jét (itt egy review róla), de ez még a ßeta ßetajanak a tesztidőszakában van, szal még várni kell arra, hogy a több éve meglévő Yahoo! emailem merőben megújulna.

No mindegy. Szóval a Yahoo! a Flickr megvétele után akart valami olyat is venni, ami videókat kezel. (egyértelműen) És ugye ott volt a Meedio, ami nem egy díjat nyert és a Yahoo!-nak elég kicsi (értsd: olcsó) volt ahhoz, hogy ne hagyjon ki egy ilyen ziccert.
Úgyhogy megvette!

A Meedio indexe így néz ki manapság, közölve mindenkivel aki él és mozog, hogy mennyire boldogok is ők valójában, most, hogy Yahoo! team-tagok:)
meedio.jpg

Szóval megvan a Meedio, most már csak össze kellett hangolniuk a nem túl bonyolult Yahoo! eddigi rendszerével, és ekkor született meg a Yahoo! Go.

A dolog nagyon hajaz a TiVo rendszerére, ami USA-ban hatalmas hit volt, és még mind a mai napig az. Arra jó a TiVo, hogy beállítod, mikor van a kedvenc sorozatod és az mindíg felveszi, arra jó, hogy ha el kell lépned a TV-től, akkor egy gomnyomásra továbbveszi a dolgot, majd ha visszajöttél, onnan folytatod, ahol abbahagytad. Hatalmas ötlet, ilyet EUba is!:)

A TiVo ugye pénzbe kerül (mimásba, de jön hozzá a kis doboz a TV-d alá, meg távirányító, meg a TiVo érzés, stbstb), a Yahoo! Go viszont nem kerül semmidbe. (kábelek, max, ahogy összekötöd a géped a TV-vel)
És ugyanúgy élvezheted, nagyjából ugyanazt megteheted vele, mint amit a TiVo-val, vagy kb 5programmal a gépeden. Most ez csak egy aranyos kis application.

Amúgy screenshotokat, bemutatókat nézve róla nagyon hajaz a Windows Media Edition-re, illetve az Apple Front Row-ra. Front Row amúgy szerintem az Apple egyik nagy ötlete, mert valami olyat tett elénk (már megint), amit eddig senki, méghozzá a tőle már megszokott Apple stílusban. Hát most jött a PC-s vetélytárs a jahútól…

Még nem volt rá időm, hogy kipróbáljam, de neki fogok esni.
Majd megírom: )

Reklámok

Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: