Quality/Quantity

15 07 2006

tenyek.JPG
Nagyon ritkán láttam mostanában magyar híradót/tényeket/híreket, vagy bármiféle hírösszefoglalót, ezért nem is nagyon tűnt fel az utóbbiakban ez a dolog
De tegnap este sikeresen elcsíptem a Tények esti kiadását, amit mindíg a “szupermozi” (loool) után adnak.
Első hír: bombázzák Libanont, Libanon-Izrael-Heszbollah krízis. Ok, mutogatnak is frankó képeket, sőt “áléllő” telefonos bejelentkezéssel még közvetít is egy kiküldött riporter. Frankó.

Második hír: Véletlenül klórgáz ömlött(!) [ugye ismerős: ömlik a klórgáz, katasztrófa, halálos körülmények, interviewoljuk Pistit, aki látta a szerencsétlenséget, stb]a levegőbe a strandon Tiszabárhol.
Most őszintén: ez sztem megtörténik minden nagyobb strandod min. kétévente egyszer. Ki a tökömet érdekli, hogy most körbekerítették POLICE feliratú műanyag szalaggal azt az egy szerencsétlen medencét a kb 6közül, meg 5gyereket bevittek megfigyeléssel a helyi kórházba?? Ha meghalt volna valaki, ha felrobbant volna a klórágz (kémiailag ha jól emlékszem nem szokása, de most mindegy), ha ott lett volna Gyurcsány Ferenc, Orbán, Putyin, Bush és Blair, vagy komoly károkat, sérüléseket okozott volna, akkor azt mondom ok, de ííííígy??

Eztán: egyik építkezésen a traktor (bocsánat: markoló) véletlen elvágott egy 6centis gázcsövet és gáz ömlött (tegnap minden csak úgy ömlött) a levegőbe. Ezt benyomták az egyik munkás műszálas ruhájával, ami kigyulladt, majd belobbant a gáz és égett.
Ok, szerintem most úgyis fel van túrva az egész ország, de legalábbis a nagyobb városok fo’sho (gyk: önkormányzati választások, ugyebár) és gondolom nem egy helyen megtörtént, hogy belevágott a markoló egy-egy közmű cső,- ill. vezetékbe. A hír eddig nem fontos, nevezzük médiaszemétnek.
Aztán az ember azt hihetné, hogy ennyi is lett volna ez, erre kiderül, hogy még csak most kezdődik: ugyanis! Képzeljük már el, hogy amikor kijöttek a telefonosok megszerelni az égés közben megkárosult telefonvezetéket, egyiknek véletlen a fejére esett egy telefondoboz, ami az oszlopra volt szerelve.
Háááát a büdös kúrvaélet már!! Kit érdekel egy ilyen hír?? Ezt egyáltalán hírnek lehet nevezni??

Következő hír: az eltűnt gyermekeket keresik, már 3. napja.
Azután: a két napja kigyulladt Metrovégállomás…stbstb

Most őszintén, nem történt valami Budapesten? Valami a politikában? Valami külföldön? Valami lényeges belföldön? Nincs valami hír azon kívül, hogy megdöglött egy kutya, mert ez történt vele, vagy emlékszenek, a 4 napja bemutatott katasztrófa nyomai még ott vannak, vagy kátyus az út…

Annyira megkérdezném most a Tények hírszerkesztőjét, hogy “Haver, most de tényleg őszintén, szerinted eleget adtatok hírül? Kielégítette ez szerinted a nézőket?”

Katasztrófa.

Reklámok

Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: