Tanulás

9 10 2006

Bevallom, meg amúgy sincs rajta mi mást szépíteni. Lusta, bár inkább azt mondom, hogy abszolút alulmotivált voltam a tanulásra a holnapi vizsgámra. Igazából azt is megmondom, hogy miért, bár előtte tisztázzuk: nem vagyok alapvetően lusta és igenis tanulok, amikor látom értelmét, bár akkor is, ha csak egyszerűen kemény az anyag, pedig semmi hasznát nem látom.

Szóval a tantárgy neve Research Methodolgy. Lefordítani fölösleges, de szerintem senkinek sincs semmi fingja arról, pontosan mi is ez.

A lényeg, hogy két “Bachelor Paper”-t kell majd megírnunk, ami kvázi két rövidebb (20-30 pp) diplomamunka. Az egyiket ebben a semesterben, a másikat a következőben, amikor a szakmai gyakorlatunkat töltjük. (ez meg megint egy másik dolog, mert épp valami frankó, tényleg hasznos és érdekes munkahelyet kéne találnom viszonylag rövid időn belül)

Back to subject…
Res.met. nem szól másról, mint arról, pontosan hogyan keressünk könyvtárak katalógusaiban, hogy kell helyesen idézni (direkt és indirekt módokon), hogyan kell forrást megjelölni (akár szövegben, akár bibliography-ban), hipotézis, research process (mit, merre, hogyan, miken keresztül, stb), meg van egy könyv, annak lényeges részei.
Mindezt egy egész órában kérdezik tőlem majd holnap kettőtől.

Na most itt kérdezném meg nagyon szépen, kifonomultan és kultúráltan: Mi a retkes büdös szarnak kell ilyenből vizsgáztatni??
Miért nem elég ebből csak egy seminariumot tartani egyik péntek, meg a következő szombat délelőtt és elfelejteni az egészet, valamint raktározni a valóban fontos dolgokat?

Miért jó szopatni a diákot?
Miért? Főleg egy ekkora hatalmas silónyi szarral?

1st Retake: Nov. 15.
Bemenjek egyáltalán?

Reklámok

Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: